How have we included local community and stakeholder feedback in our plans?

The feedback we have received during the public consultation played an essential part in shaping our plans for the replacement facility. The topics you commented on covered many areas, including:

  • the need for the project;
  • the design and appearance of the replacement facility and chimney stack;
  • landscaping;
  • environment;
  • the cooling system;
  • traffic and transport;
  • community benefits; and
  • the consultation process itself.

Following our public consultation, we made the decision to choose the best available technology for emissions cleaning, which makes this a benchmark facility and one of the most efficient in the UK. We listened to your feedback on how the facility would look, and subsequently chose to design a modern facility aiming to reduce visual impacts.

Now we’ve entered the construction phase, we’ve a set up a local Community Liaison Group. The purpose of the group is to provide construction updates and an opportunity for local community representatives to ask questions to the Project team. You can find more information about the Community Liaison Group on our Community page.